Adrià Melero - C.V. Nou Premià 2

Info – Consells: Quines vacunes són les que hauria de posar a la meva fura?

Quan s’adquireix una fura com a mascota una de les atencions que haurem d’afrontrar és la seva prevenció de determinades patologies. Algunes d’elles les evitarem amb un bon maneig mentre que altres amb una bona terapèutica vacunal. Aquí us expliquem quines vacunes són les que s’han de considerar i el motiu.

Autor Adrià Melero

Grup Nou Premià Veterinaris (Premià de Mar i Cabrils)

La resposta és que sí ja que aquests petits mamífers domèstic són molt sensibles a algunes patologies víriques, algunes de les quals poden ser mortals i que només podem evitar a través de la vacunació.

El Brom o Distemper caní, també mal anomenat “Moquillo”, és una malaltia que afecta al sistema respiratori i sistema nerviós, on les fures són especialment sensibles a la seva adquisició.

En la majoria de casos sol ser mortal pel petit mamífer.

Es recomana una primovacunació consistent en 3 dosis separades 3 setmanes a partir de les 8 setmanes d’edat i una revacunació anual anomenada de “recordatori”.

Respecte vacunar de ràbia, l’obligatorietat és variable segons la Comunitat Autònoma, encara que aquesta vacuna és necessària per animals que viatgin per la Unió Europea.

Es posa la primera dosi a partir dels 3 mesos i es revacuna anualment.