Adrià Melero - C.V. Nou Premià 2

Info – Consells: L’adquisició i tinença d’animals exòtics

A vegades, després d’un viatge o veure un reportatge de països tropicals, una revista, una sèrie de televisió, una pel·lícula… hi ha persones que descobreixen alguna espècie animal que els faria il·lusió de poder tenir a casa seva. No totes les espècies són aconsellables, ja sigui per adaptació al nostre medi/clima o perquè poden ser espècies protegides.

Autor Adrià Melero

Grup Nou Premià Veterinaris (Premià de Mar i Cabrils)

Abans d’adquirir un animal exòtic, recomanem que us informeu a un veterinari especialista en animals exòtics.

Ell us informarà sobre les necessitats de l’animal i si realment les podeu satisfer en l’entorn en el qual estem i segons les vostres característiques.

Moltes especies es comercialitzen de forma legal a botigues especialitzades d’animals exòtics.

Sempre que sigui possible heu d’intentar esbrinar i informar-vos sobre l’origen de l’animal, ja que molts són capturats de la natura, i encara que legalment es puguin comercialitzar, sempre intentem evitar la caça furtiva.

D’aquesta manera només recomanem adquirir animals que hagin sigut reproduïts en captivitat.

La CITES és la manera en la qual es coneix la Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres.

Es tracta d’un acord internacional concertat entre els governs que té com a finalitat vetllar pe tal que el comerç internacional d’espècies i plantes silvestres no constitueixin una amenaça per a la seva supervivència.

Les espècies amparades per la CITES estan incloses en tres apèndixs segons el grau de protecció que necessiten. Per a més informació sobre el número i el tipus d’espècie amparades per la Convenció, prem aquí.

Si la mascota que volem adquirir està inclosa en algun apèndix CITES, hem d’assegurar-nos que a l’hora d’adquirir-lo ens donin tots els documents de forma legal.