Info – Consells: El Cadell (2)

Arriba el moment de sortir a passejar. Ja que estem en el període màxim de socialització, ens interessa que el teu cadell surti al carrer tan aviat com t’indiqui el teu veterinari.

La millor manera de trobar el cadell, si es perd pel carrer, és que estigui identificat mitjançant un microxip.

El xip, que és obligatori, és una petita càpsula que s’implanta sota la pell del gos i que conté un codi numèric que l’identifica i que permet localitzar el seu propietari en qualsevol moment.

El xip no provoca cap reacció negativa i dura tota la vida de l’animal.

En el moment que el cadell surt a l’exterior, està exposat a paràsits externs com ara puces, paparres o mosquits, transmissors de malalties internes greus.

Hem de protegir el nostre cadell contra aquests perills mitjançant productes específics per a cadells, no tòxics, recomanats pels veterinaris.

Desparasitar el gos és una mesura de protecció per a ell i per a totes les persones del seu entorn.

És important que el cadell surti molt sovint al carrer però sempre lligat. Per això cal que es familiaritzi al collar i a la corretja abans de les primeres passejades.

Els cadells necessiten fer molts pipís al dia. Per tal de què aprenguin a fer-lo al carrer, haurem de sortir tan sovint com puguem i premiarem al gosset cada cop que faci les seves necessitats. Quan per accident ho faci a casa, mai el renyarem. Aquest període d’adaptació dura entre dos i tres mesos, després dels quals podrem reduir el nombre de passejades, mai per sota de 3 al dia.

És important tenir un gos ben educat, ja que ens permetrà gaudir més d’ell i evitar problemes de conducta. En aquesta edat el cadell ja està preparat per començar a aprendre les primeres ordres. Començarem amb les ordres bàsiques de QUIET, VINE, i SEU; repetirem sovint les ordres i el premiarem cada cop que ens faci cas.

Molts cadells mosseguen insistentment les mans, braços o cames dels propietaris. La manera de corregir aquest comportament és la següent:

  • quan el cadell ens mossegui, retirarem la mà i pronunciarem un NO!, contundent. Si deixa de mossegar, canviarem el to de veu i l’acariciarem.
  • en el cas que el gos insisteixi, tornarem a dir NO! i l’ignorarem totalment durant uns 10 minuts.

D’aquesta manera el cadell entén que si mossega s’han acabat els jocs.